-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce12
-
Celkový čas40 minut
Nejlepší čokoládové brownies
Nejlepší čokoládové brownies je vláčný dezert, který si získal přízeň milionů lidí. Brownie je moučník pocházející z USA. Pro výrobu se používá třené těsto s přídavkem mouky a kakaa, někdy i kousků čokolády, případně ořechů. Varianta white brownies (bílé brownies) používá bílou čokoládu místo hnědé.
Suroviny na nejlepší čokoládové brownies
- 300 g hořké čokolády (70%)
- 250 g másla
- 6 vajec
- 250 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce holandského kakaa
- pár kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
Vyzkoušejte také:
Directions
Čokoládu si nalámeme na kostky a připravíme vodní lázeň. Vodní lázeň připravíme tak, že vezmeme větší hrnec, naplníme do poloviny vodou a do něj vložíme o něco menší hrnec. Voda by se neměla vařit, ale pouze zlehka bublat. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a mezitím si vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem.
Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přimícháme hladkou mouku a holandské kakao.
Připravíme si formu a vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Papír tam pak lépe drží. Pokud budeme plech pouze vymazávat, tak ještě vysypeme hladkou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180° 30-40 minut. Během pečení brownies kontrolujeme. Hotové brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné.
Conclusion
Brownies se peče na plechu. Po upečení se může potřít čokoládovou polevou či posypat moučkovým cukrem a přidat se může také šlehačka. Ještě teplé brownie se může podávat se zmrzlinou. Krájí se na čtverečky a vhodným nápojem k nim je mléko.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Nejlepší čokoládové brownies
Follow The Directions
Čokoládu si nalámeme na kostky a připravíme vodní lázeň. Vodní lázeň připravíme tak, že vezmeme větší hrnec, naplníme do poloviny vodou a do něj vložíme o něco menší hrnec. Voda by se neměla vařit, ale pouze zlehka bublat. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a mezitím si vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem.
Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přimícháme hladkou mouku a holandské kakao.
Připravíme si formu a vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Papír tam pak lépe drží. Pokud budeme plech pouze vymazávat, tak ještě vysypeme hladkou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180° 30-40 minut. Během pečení brownies kontrolujeme. Hotové brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné.
Leave a Review